Månadens branschnyheter!

 

Bästa medlem!

Nu är vi äntligen på plats båda två, och vi har arbetat vår allra första vecka tillsammans. Det har varit en intensiv och rolig vecka som startade med styrelsekonferens följt av möten med medlemmar, planerande av höstens aktiviteter samt inkörning i administrationen.

 
 

Den årliga styrelsekonferensen gick av stapeln 11-12 september och det var givande att träffa alla medlemmar i nya styrelsen. Tillsammans har styrelsen en bred branscherfarenhet och gedigen kunskap, som kommer ge oss bra stöd i alla olika branschfrågor.

Under konferensen diskuterades Sponsrings & Eventföreningens framtidsplaner med fokus på det intensiva halvår vi har framför oss. Under hösten kommer vi att lansera en helt ny kommunikationsstrategi, ny webb, vidareutveckling av Gyllene Hjulet och mycket annat.

Vi passade även på att höja blicken och diskutera många bra tankar och idéer kring hur vi kan stärka vår bransch, vår position och nyttan för våra medlemmar. 

Huvudtankarna och syftet i det arbetet är: 
- Effektivare extern kommunikation 
- Generera och sprida ny kunskap
- Innovation och nya samarbeten 
- Utvecklande diskussionsforum
- Driva avgörande branschfrågor

Som ni förstår kommer det att hända en hel del under hösten och framöver med föreningen!

Redan den 20:e september hålls höstens första Rättighetspanel för rättighetsinnehavare på Fotografiska i Stockholm tillsammans med Daniel Hegborn, Passion Lab. Temat för dagen är Vinnande Rättighetsinnehavare och deltar gör bland andra Johan Cahling, Brynäs IF och Karl Skoog, Fotografiska.

Vi rekommenderar er att besöka Professionell Idrott i Jönköping den 2 oktober, ett heldagsseminarium om hur du med idrottens hjälp kan stärka utvecklingen av din kommun och region. Seminariet är gjort för dig som arbetar med att utveckla spontan, bredd- och elitidrotten i din kommun och för dig som arbetar med att vinna hem större idrottsevenemang. Det diskuteras frågor som hållbarhet, jämställdhet och mångfald inom idrotten och det debatteras kommunal sponsring.

Vi arrangerar en träff den 10 oktober i samband med Möten & Events på Svenska Mässan i Göteborg där vi möter Håkan Blidberg, Marknad & Sponsoransvarig på Svenska Skidskytteförbundet och Göran Aadland, More Space, som delar med sig om nuläget kring Skidskytte VM som arrangeras om drygt 18 månader i Östersund.

Utöver ovan så ligger det inplanerat ytterligare Rättighets- och Juristpaneler samt andra intressanta seminarier som kommer ut inom kort. Håll utkik i evenemangskalendern på www.sefs.se!

Snart kickar vi även igång Gyllene Hjulet 2018 och ett uppstartsmöte äger rum inom kort. 

Vi ser fram emot att tillsammans med er får fortsätta driva vår branschorganisation framåt och hoppas på en idérik och innovativ höst med många spännande möten!

 

Ulrika & Victoria

 

 

 BRANSCHNYHETER
 
 
     
 
http://insightnews.se/index.php?option=com_contentview=articleid=6417:live-nation-vaexercatid=27
 

Live Nation växer

2017-08-08
Live Nation Marketing & Partnership fortsätter att växa och rekryterar Niclas Gillqvist från MTG Online.

 

 

 
 

Tinder dejtar United

2017-08-14
Dejtingappen Tinder är på väg att köpa utrymme för sin logga på den vänstra ärmen på Manchester Uniteds matchdräkt.

 
 
 
 

Östersund ordnade inflyttarevent i Stockholm

2017-08-14
I samband med helgens match mellan Hammarby och Östersunds FK på Tele2 Arena arrangerade Östersunds kommun ett inflyttarevent tillsammans med arbetsgivare i regionen.

 
 
 
 

Nya kanaler för nya talanger

2017-08-15
Unga talanger får synas i kändisars sociala medier i den digitala festivalen Fanta® Airtime.

 
 
 
 

Stadium rekryterar ny marknadsdirektör

2017-08-16
Sportkedjan Stadium stärker upp marknadsavdelningen och rekryterar Pino Roscigno som ny marknadsdirektör.

 
 
 
 

VD-byte hos Nine Yards

2017-08-21
Ny VD blir byråns strategichef och medgrundare, Fredrik Göransson.

 

 

LÄS HELA NYHETBREVET MED FLER BRANSCHNYHETER HÄR!

Share this